Waar de mosterd vandaan komt

De tijd tussen het moment dat iets nieuws voor Office 365 wordt aangekondigd en het moment dat je het ook echt kunt gebruiker is kort geworden. Microsoft rolt nieuwe functies in fasen uit en gebruikt een aantal kanalen om de wereld te informeren.

Publieke blog

Nieuwe functionaliteiten worden vaak na een event via de publieke blog gepubliceerd. In een latere blog wordt de functie specifiek toegelicht. De Officeblog kun je filteren op de producten die je gebruikt.

Publieke roadmap

In de publieke roadmap vind je een overzicht van functionaliteiten die nu in ontwikkeling zijn en welke functionaliteiten worden uitgerold. De roadmap geeft je een idee wat straks veranderd binnen jouw omgeving.

Release-programma

Het release-programma laat je de aankomende updates uitproberen voordat ze voor alle gebruikers beschikbaar komen. De optie kun je voor bepaalde gebruikers activeren. De stappen om dit te doen vind je in het artikel: Release-opties in Office 365.

Message Center

Binnen de eigen Office 365 omgeving heeft een beheerder toegang tot het Message Center. Via het Message Center wordt je geïnformeerd over de komende veranderingen die worden gedaan in de eigen omgeving. Je krijgt gedetailleerde informatie wanneer een bepaalde functie beschikbaar komt. En wanneer die dus voor je gebruikers beschikbaar is.

Feedback van de gebruiker

Microsoft luistert en leert van haar gebruikers. In de meeste Office-programma's vind je een feedback-knop waar je een suggestie kunt indienen. Via de uservoice-sites kun je ook een idee indienen. Dit is ook de plek waar je op andere idee├źn kunt stemmen. Als je zelf een idee hebt ingediend wordt je op de hoogte gehouden van de status. En blijf je op de hoogte wat er met jouw bijdrage wordt gedaan. De incomplete lijst van uservoice-sites die een relatie hebben met Office 365:

Samengevat

Via verschillende kanalen kun je het nieuws rondom Office 365 volgen. Met een gezonde dosis logica wordt hier de info geordend en gefilterd. Niet alle nieuwtjes worden hier herhaald. Daar kun je de bovenstaande bronnen voor raadplegen. Het doel van deze blog is het bijhouden van de ontwikkeling van Office 365. Het is niet alleen handig dat je weet wanneer er iets is. Het is ook interessant om de verschuiving binnen het platform op tijd aan te zien komen.